Wednesday, 27 May 2015

Posted by Admin Bijak | 21:03 | No comments
Pelancong sangat meminati restoran yang mempunyai tema unik dan pelik. Ini kerana mereka ingin menikmati percutian yang lebih menarik serta luar biasa.

Kadang kala terfikir juga bagaimana pemilik restoran boleh memilih seni bina yang unik serta pelik sebegini. Makanan sedap atau tidak akan ditentukan kemudian.

1-Restoran New Lucky, India
Restoran New Lucky di India dibina di atas tanah perkuburan Islam dan yang paling mengejutkan, pemilik restoran ini mengatakan keranda sebenar itu menjadi aset penting dalam memajukan perniagaannya.

Restoran di pusat bandar Ahmedabad ini terkenal dengan hidangan teh susu dan roti gulung mentega. Antara ciri unik restoran ini ialah mempunyai kubur di antara meja.

2-Huashan Teahouse, ChinaTerletak di atas puncak Gunung Hua. Huashan Teahouse ini merupakan kuil Buddha dan Daoist yang menawarkan makanan secara percuma kepada sesiapa yang berani mendaki hingga ke restoran ini. Gunung Hua merupakan salah satu laluan mendaki yang paling berbahaya di dunia.

3-Lainio Snow village Ice


Restoran ini dibina dengan salji dan ais dan hanya dibuka pada musim sejuk. 


4-Dinner in the Sky, Brussels
Restoran ini akan diangkat setinggi 150 kaki sebelum anda menjamu selera. Dengan tiupan angin dan pandangan indah, anda dapat menikmati pengalaman menjamu selera yang sangat menarik dan unik.

5-Dans le Noir, United Kingdom

Restoran Dans le Noir boleh menjadikan anda makan seperti dalam mimpi.

Suasana yang gelap gelita memberi peluang untuk menjamu selera tanpa melihat rupa makanan yang dihidangkan atau pelayan restoran tersebut.


0 comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Trending

Bookmark Us

Delicious Digg Facebook Favorites More Stumbleupon Twitter